Следвайте Гласове в ТелеграмМалко след като бившият министър на вътрешните работи

...
Следвайте Гласове в ТелеграмМалко след като бившият министър на вътрешните работи
Коментари Харесай

Зам. главният секретар на МВР ще съди Иван Демерджиев за клевета

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Малко откакто някогашният министър на вътрешните работи Иван Дерменджиев съобщи в телевизионно изявление, че имало оперативна информация, съгласно която зам.-главният секретар на Министерство на вътрешните работи е забъркан в трафик на мигранти, от ведомството излязоха с позиция по тематиката. Оттам оповестиха още, че визираният върховен държавен чиновник ще си търси правата в съда. 

" Пресцентърът на Министерството на вътрешните работи осведоми, че изказванието, изразено през днешния ден от господин Иван Демерджиев в утринния блок на бТВ за изтекла оперативна информация, която замесва заместник-главния секретар на Министерство на вътрешните работи в трафик на мигранти, не дава отговор на истината.

Във връзка с това господин Димитър Кангалджиев ще търси правата си по правосъден ред.

Припомняме, че персонално господин Иван Демерджиев, в качеството си на министър на вътрешните работи, е назначил господин Димитър Кангалджиев за титулярен заместник-директор на ГДБОП и го е наградил с " Почетен знак на Министерство на вътрешните работи " - III степен. ", обявиха от вътрешното ведомство.

Часове по-рано някогашният МВР-шеф съобщи в изявлението: " Ако има подозрения в представители на ГЕРБ, че заместител основният секретар е забъркан в трафик на мигранти, има такава изтекла оперативна информация, какво да приказваме за редовите чиновници и за метода, по който се опазва българската граница. Има оперативна информация, а този човек сега е заместител основен секретар в Министерство на вътрешните работи ".

" Тази информация е притежание както на австрийската страна, по този начин и на всички европейски и български сътрудници. Не може да се позволяват такива хора с такава биография да доближават до постове, които са в подножието на най-високите постове в Министерство на вътрешните работи. Когато се назначава един чиновник, се взима кадровата информация му и се вижда, че има такава информация. Когато се види, че има такава информация, той не може да бъде допускан до такова равнище на ръководство ", добави Демерджиев.

По думите му, когато той беше вътрешен министър, въпросният човек е заемал по-нисък пост в системата, само че не е имало задоволително данни да бъде отхвърлен и периодите за дисциплинарно произвеждане са били изтекли.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР